Hyperpro på DRZ400SM

Jeg har haft min DRZ400SM i knap 3 år. Det er en sjov lille motorcykel, egentlig lavet til små hjul, men min har fået offroad hjul på (18” og 21”). Den vejer omkring 140 kg, og har en stabil og gennemprøvet motor, og der er ikke lavet de store ændringer på den siden de startede med at lancere den. Bag-dæmperen, som er lidt af en hybrid mellem deres dæmper fra Suzukis cross serie, og en lidt mere gadevenlig dæmper har det sidste år eller mere været lidt små doven. Det og så at fjederen er tilpasset en der er ca 20-30 kg lettere end jeg er har ikke været optimalt. 

Den trætte dæmper og fjeder

Derfor gik jeg i gang med at undersøge hvor jeg kunne finde en ny fjeder, tilpasset min vægt, og som samtidig kunne klare de tæsk, jeg indimellem udsætter min DRZ for. Jeg kontaktede flere steder, hvoraf flere ikke engang meldte retur. Derimod skal jeg lige love for at jeg havde en god oplevelse med Kell fra Hyperpro i Auning. Telefon opkaldet tog omkring 20 min, og jeg blev indviet i affjedringens videnskab (eller Kell gjorde hvad han kunne ihvertfald). Det var en yderst behagelig snak, og jeg bestilte en fjeder efter aftale med Kell, på mail til ham, med model, årgang, min vægt og et par andre små informationer.

 

 

Ny og gammel fjeder

Der gik ikke lang tid før jeg havde en mail fra Kell, at min Hyperpro fjeder var ankommet. Der blev lavet en aftale, og så kørte jeg en tur til Auning hvor Kell straks gik i gang med min gamle dæmper. Undervejs fortalte han om diverse modeller og funktioner indenfor Hyperpro´s affjedringer. Jeg stillede en masse spørgsmål, som han gav sig god tid til at forklare. 

 

Der tjekkes tryk i dæmperen

Bagdæmperen blev skilt ad, der kom ny gas, olie og nåleventilen er renset. Den nye fjeder er Progressiv, hvor den gamle er lineær, og som sammenligning mellem de to så svarede et tryk på den nye med 50kg til 27.5kg på den gamle, altså cirka dobbelt så “stiv” som den gamle trætte Suzuki fjeder. 

 

Har fået monteret dæmperen igen på DRZ´eren, og kørt en tur. Lidt asfalt, lidt hullede markveje, grusveje, skovbund og sikke en mærkbar forskel! Den “sejler” ikke som før, man føler ikke at den sådan skal trække bagenden med rundt. Der er så meget mærkbar forskel, både på asfalt men så sandelig også offroad - Fantastisk følelse. Det er altså vildt, hvor meget forskel der er! Den står måske lige en anelse hård endnu på de ujævne asfalt veje, og måske skal der finjusteres lidt, men det er alt i alt meget bedre end jeg turde drømme om! Tusind tak til Kell ved HyperPro i Auning for proffesionalisme til fingerspidserne, rådgivning og det at give sig tid til at forklare - Det er guld værd! 

 

Fedt at mærke den store forskel for de få penge - Har kun fortrudt jeg ikke gjorde det før!

En fjeder koster 998kr - og kommer man selv med dæmperen er montering gratis!

 

Link til Hyperpro

 

 

TIL TOPPEN

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.04 | 11:10

Man betaler dog et beløb ifm. godkendelse af en Ride, men det går til udarbejdelse af Certifikat samt det merchandize der følger med.

...
28.04 | 11:08

Det koster ikke noget at blive medlem af IBA. Hvis man har fået godkendt en Ride, er man automatisk medlem resten af livet.

...
04.02 | 19:34

Prøv at smid det op i vores FB gruppe. Ellers kør den til Mekaniker
Søren

...
04.02 | 19:11

Hej nogen som ved hvordan jeg skifter Vandpumpe på en V Strom 650 fra 2010
Vh. Jimmy

...
Du kan lide denne side