Motorcykeleventyr.dk

Sheltertur på Langeland

Søren og jeg havde besluttet os for en tur til Langeland en weekend i august – en shelter tur. Jeg havde booket en shelter via naturstyrelsens hjemmeside – den kan anbefales, hvis man vil ud i naturen uden telt. 

Søren havde lavet en rute til destinationen, som førte os langs kysten på Fyn – ad hovedvejen til Husby og så ellers ad små veje til Assens, Ebberup, ud på Helnæs (og tilbage igen), forbi Jordløse, videre over Faaborg, Svendborg og så til Tåsinge for at ende på Langeland.

Vi tog afsted sidst på formiddagen med al ventilation åben i Rev’It tøjet og membranen lynet ud af både bukser og jakke. Det var jo nærmest blevet sydlandsk sommer i DK her i begyndelsen af august – og det holdt stadig denne næstsidste weekend i måneden. Og så må man bøje sig for, hvor smukt et land vi bor i, når himlen blæser lune vinde og solen skinner fra en nærmest pletfri himmel. Nuvel, det skorter på højdeforskelle, hvis man skal finde noget at klage over, men der er vand, skove, bakker, gode veje og sving i massevis – det var perfekt vejr til at køre motorcykel i, og vi hilste på mange andre, der havde fået samme gode ide at bruge lørdagen på.

 

Undervejs stoppede vi på Helnæs, først ved Fyret og siden på Kroen. Det traf sig så heldigt, at der var et bord ledigt, hvilket vi benyttede os af og spiste vores frokost – tartelet, friskfanget rødspætte på brød og pariser-bøf. 

 

Vi var også på lidt grus og af nogle markveje, hvilket jo altid er spændende. Ét sted blev det dog for spændende, og det lige efter at jeg havde fået presset GS’eren igennem et stendige og forbi en mark, hvor en ganske flink og rolig mand kom til syne og forklarede lidt om stedet, ukorrekte kortoplysninger (Garmin) og herremanden på Damsbo, som bestemt ikke var en rar og forstående mand, hvis man ville passere igennem hans skov og private område, hvilket måske er rimeligt nok. Så det blev en ”ommer” og stendiget blev forceret igen, om på den anden side igen hvor Søren klogelig var blevet holdende, mens jeg baksede rundt godt svedig. 

 

Videre gik det derfra til en lille lystbådhavn, hvor vi mødte et ældre par fra Faaborg på en Ural med sidevogn og efter en kort snak og pause, fortsatte vi til Valdemars Slot på Tåsinge. Slottet er bestemt et besøg værd – tjek evt. arrangementer og muligheder på www.Valdemarsslot.dk .

 

Fra Tåsinge kørte vi direkte til Langeland og tværs over øen til Spodsbjerg. Her nød vi en kold fadøl på havnen, inden vi handlede de sidste fornødenheder ind og kørte af små veje til Lohals, hvor shelteren lå i en skov tæt ved havet. Vi fandt hurtig shelteren efter på stranden at have mødt en gruppe mænd på ”Maxi’er” og lignende knallerter, som var på årets drink-and-drive-tur eller omvendt. De havde kørt 100km. fra Sydfyn til Langeland, havde masser af øl/alkohol med, 12V på en af knallerterne så der kunne spilles musik, soveposer og et bål til at oplyse begivenhederne med. Skønt - man skal aldrig glemme ”knægten”!! 

De pegede os i retning af shelteren og fortalte, at der allerede var en gruppe mænd deroppe, at de var ”pisse flinke”, og at hvis vi senere kom i bekneb med noget (øl), så skulle vi bare komme ned på stranden og sige til..

2 minutter senere var vi ved shelterpladsen og blev hilset velkommen af 5 storsmilende gutter. Flinke fyre, som straks bød på mad, øl, plads ved bålet og alt muligt andet. En gruppe ”knægte” som hvert år tager på tur i vildmarken (forkortet ”DRIV”=drenge-røve i vildmarken). Normalt går deres ture til vort nordiske broderland Sverige, men da ikke alle 7 medlemmer af ”DRIV” kunne deltage (og noget med børn, koner og kalendre), havde de ændret turen til Langeland. Det var vi glade for – for magen til behageligt og afslappet selskab, skal man lede længe efter. Der blev røget cubanske cigarer, drukket Fanø-rom og skotsk single-malt whisky, spist og snakket i spandevis. Det viste sig sågar, at en af deltagerne (Mike) er medlem af Motorcykeleventyr.dk’s Facebookgruppe. Så da vi ”røg i kassen” for at sove, var vi godt brugte og mætte af dagens mange indtryk. En kanon dag i den smukke danske sommer!

Næste morgen gik det rimelig kvikt med at komme op, børste tænder, få pakket sammen og komme videre. Vi havde besluttet at køre fra top til bund på Langeland og se os lidt omkring. Som sagt så gjort – fra nord-stranden i Hou og Hou fyr, forbi Tranekær Slot og medicinske have, til Kelds Nor fyr, de ”vilde” heste og Dovns Klint i syd. Og så er der stadig ufattelig mange ting, vi ikke så, som venter til en anden god gang.

Toppen af Langeland
Dovns Klint

Vi kørte den hurtige vej hjemad til lidt vest for Odense, hvor vi drejede fra og fulgte nogle små veje, indtil vi kort før Middelfart kørte på hovedvejen og fulgte den tilbage til Vejle. 

Alt i alt en helt igennem skøn sommertur i shelter med overraskende dejlige, åbne og venlige mennesker.

 

TIL TOPPEN

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Michael | Svar 07.09.2015 19.06

Super god beskrivelse, af nye bekendtskaber og en tur der inspirere til eventyr på en weekend. Gode billeder med fin reklamer for godt udstyr, bliv ved med det.

Frank | Svar 07.09.2015 09.00

Arj hvor herligt. Og Sørens solbriller bliver vildere og vildere for hvert år.

Søren - Motorcykeleventyr 08.09.2015 01.38

Du skulle bare vide Don Senior

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.04 | 11:10

Man betaler dog et beløb ifm. godkendelse af en Ride, men det går til udarbejdelse af Certifikat samt det merchandize der følger med.

...
28.04 | 11:08

Det koster ikke noget at blive medlem af IBA. Hvis man har fået godkendt en Ride, er man automatisk medlem resten af livet.

...
04.02 | 19:34

Prøv at smid det op i vores FB gruppe. Ellers kør den til Mekaniker
Søren

...
04.02 | 19:11

Hej nogen som ved hvordan jeg skifter Vandpumpe på en V Strom 650 fra 2010
Vh. Jimmy

...
Du kan lide denne side