Xpedit Offroad Play-Day 2014

For én gangs skyld var det ikke mig, der var sent på den! Og så behøver jeg vist ikke sige mere om dén sag.. 

Klokken 6.48 kørte vi fra Højen nær Vejle med kurs mod Åbenrå. Den mere detaljerede destination var Søgård øvelsesterræn, der i dagens anledning var udlejet til Xpedit, som havde arrangeret en ”Lege-dag” væk fra asfalten.

Vi var der ca. kl. 7.51 og konstaterede, at Peter selvfølgelig allerede var på stedet. Han havde parkeret sin bil på et temmeligt vådt og smattet græsareal, som gav god anledning til at få varmet kadaveret op. Det gjorde vi så i ro og mag sammen med Peter, som altid er roligheden selv (hvilket i øvrigt gør ham til en fantastisk instruktør) – han sad i bilen og vi skubbede og 1, 2.. 8 minutter efter, så var han fri! Fin opvarmning til dagen..

 

At vi befandt os i Søgård øvelsesterræn denne morgen skyldtes, at vi skulle hjælpe Xpedit med at afholde dagen, hvor der udover ”leg” også var mulighed for at få lidt tips om at køre i terræn. Til dét er Peter eminent god. Han er rolig, velformuleret og temmelig lun på den fede måde - og så er han en fabelagtig endurist, som kender alle de nødvendige tricks til at begå sig off-road på en sikker og ansvarlig måde. 

Der var udover Peter, Søren og mig 14 deltagere. Fra Xpedit i Ølgod var Kurt og Mathias kommet med forplejning, værktøj og reservedele - hvis der skulle blive brug for lidt nødtørftige reperationer, et par BMW 650 GS’ere og deres altid gode humør. Søren gav en kort briefing om dagens program, Peter fortalte om trial-banerne, vi havde sat op og så blev der tanket kaffe og brød, inden første del af dagen i ”pløret” blev skudt i gang.

Som det fremgår af ovenstående, var det en ”Lege-dag”, så der var frit valg på alle hylder. Man kunne vælge at få lidt råd og vejledning af Peter, køre på de etablerede baner eller selv (- med makker naturligvis) begive sig ud i området og prøve sine off-road-evner af. Opdelingen foregik helt som ventet. De, der allerede havde teknikken og erfaringen, drog ud på egen hånd, dem med lidt mindre erfaring bankede rust af på banen og tjekkede så nær-området ud og andre igen øgede kendskabet til deres maskine, vænnede sig til det ”nye” underlag og prøvede teknikkerne af i nærheden af ”basen”. Sådan skal dét gøres! 

 

Ved middagstid mødtes alle igen ved Xpedit-vognen og spiste, prustede, drak vand og hyggede. Der blev justeret lidt, rettet en gear-pedal og tapet et koblingsgreb – det var dét, alle var i godt humør og gennemsvedte under motorcykeludstyret. 

Til anden del af dagen, var der blevet lavet en lidt mere udfordrende trial-bane, da alle deltagere var blevet mere fortrolige med området, underlaget og den maskine, de sad på. Der var mange forskellige maskiner fra 250ccm til 1200 GS – og alle kørere var i løbet af formiddagen blevet bedre motorcyklister. Eftermiddagen forløb på samme fantastiske måde og der var en supergod stemning. Der var ingen tilskadekomne (nogen har nok været lidt ømme et par dage efter) og heller ingen nævneværdige matrielle skader!

En skøn ”Lege-dag” i et pragtfuldt (og vådt) område, hvor alle deltagere blev bedre til at køre motorcykel! Vi siger tak for et godt arrangement til Xpedit og deltagerne - ..og så vil jeg lige på falderebet minde om, at Peter og 2 andre (Paulie og Steen) sammen med Xpedit i foråret tilbyder et off-road-kørekursus kaldet ”Adventure-School”, hvor man, hvis man har fået blod på tanden eller skovbund under huden, virkelig kan få lært noget om livet på motorcykel væk fra asfalten. Dato og tilmelding bliver slået op på Xpedit.dk, så hold et vågent øje med den..

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Allan A | Svar 08.11.2014 21.12

Det var en super dag - vi regner med, at næste "lege-dag" bliver i foråret 2015! Jeg kan også anbefale "Adventure School" arrangementet, som er omtalt ovenfor.

Claus | Svar 08.11.2014 02.14

Det ser bare godt ud - og velskrevet. hvornår vil næste Play-Day være ? Jeg kunne godt tænke mig at deltage.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.04 | 11:10

Man betaler dog et beløb ifm. godkendelse af en Ride, men det går til udarbejdelse af Certifikat samt det merchandize der følger med.

...
28.04 | 11:08

Det koster ikke noget at blive medlem af IBA. Hvis man har fået godkendt en Ride, er man automatisk medlem resten af livet.

...
04.02 | 19:34

Prøv at smid det op i vores FB gruppe. Ellers kør den til Mekaniker
Søren

...
04.02 | 19:11

Hej nogen som ved hvordan jeg skifter Vandpumpe på en V Strom 650 fra 2010
Vh. Jimmy

...
Du kan lide denne side